Wednesday, August 1, 2012

Maatpakken

Je krijgt als man een uitnodiging in de bus voor een huwelijk en de radertjes beginnen al gelijk te draaien: wat moet ik aan? Wat is gepast bij deze bruiloft? Heb ik wel iets in de kast hangen wat er mee door kan? Eigenlijk doe ik het liefst mijn spijkerbroek aan..
Toch zijn er ook mannen die het dragen van een pak helemaal niet erg vinden en er juist van genieten. Een pak kan status en macht uitstralen en het is ook bewezen dat veel vrouwen een man in pak erg aantrekkelijk vinden. Bovendien is er veel variatie in de keuze voor een pak tegenwoordig en is het kiezen van een mooi exemplaar dat bij je past niet zo'n grote uitdaging meer als dat het geweest is.

Ok, je bent dus uitgenodigd voor die bruiloft, je moet op sollicitatiegesprek of je hebt een nieuwe functie waarvoor je in pak moet verschijnen; op zoek naar een pak dus. Neem hier de tijd voor en raffel het vooral niet af. Er is niets ergers dan slecht zittende kleding, vooral als je het een hele dag aan moet, dus passen is hét woord. Naast de standaard delen van een pak (colbert, pantalon en overhemd), zijn er ook nog diverse accessoires die een pak op kunnen leuken zoals een stropdas, een vlinderdas en/of manchetknopen.

Mocht je er met confectiematen niet uitkomen of een 'als ik het doe, dan doe ik het goed'-type bent, is er ook de optie van een maatpak. Er zijn steeds meer kleding- en/of speciaalzaken die deze service aanbieden en je bent vrijwel zeker van een goede pasvorm. Daarnaast is er tegenwoordig een groot scala aan stoffen, kleuren en designs waar men uit kan kiezen om zo nog meer een eigen look te kunnen creëren. Hier is het belangrijk dat men iets uitkiest wat ook bij het postuur en uitstraling past. Ben je bijvoorbeeld kort van stuk, dan is het een idee om een elegante krijtstreep te kiezen zodat je langer oogt en mocht je een maatje meer hebben, is een ruit misschien niet de meest voor de hand liggende keuze.

Er zijn mannen die zweren bij maatpakken omdat dan alles goed op het lichaam aansluit maar er zijn ook heren die met de confectiematen zeer tevreden zijn. Het belangrijkste woord voor het vinden van een pak blijft 'pasvorm' je moet je vooral comfortabel voelen in wat je draagt.

No comments:

Post a Comment