Wednesday, August 1, 2012

Dé grote dag

“...en toen ging hij op z'n knieën voor me!” is een zin die veel vrouwen graag uitspreken naar bekenden toe, vooral als ze daarna kunnen vertellen dat ze met een volmondige “JA!” op het aanzoek hebben geantwoord. ”Ik ga trouwen!”, de pret wordt weer helemaal herbeleefd tijdens het vertellen aan familie, vrienden en collega's en geregeld wordt het echtpaar to be overspoeld met felicitaties. En dan begint de pret!

Allereerst mogen jullie samen een datum gaan prikken, wordt het een bruiloft in de zomer, winter, herfst? Wordt er een speciale datum uitgekozen met betekenis? Datum is vaak het eerste waar over nagedacht wordt zodat snel de rest van de planning kan volgen. Zaken die de aandacht vergen, stapelen zich langzaam maar zeker op en over alles wordt zorgvuldig nagedacht. Waar gaat de bruiloft plaatsvinden? Een kasteel afhuren is bijvoorbeeld erg romantisch, maar andere stellen vinden een gemeentehuis ook hartstikke prima. Hoe ga je er heen? Als trouwauto worden toch wel vaak excentrieke voertuigen uitgekozen waar ook geregeld mee geposeerd wordt op de foto's. Nog zoiets, een fotograaf! Trouwfoto's zijn toch dé ultieme vastlegging van de grote dag en moeten wel overeenkomen met de stijl die voor ogen is. Dan moet er ook nog gedacht worden aan een gastenlijst, getuigen, uitnodigingen, ringen en ga zo maar door.

Hetgeen waar toch de meeste aandacht naar uitgaat, is de kleding! Velen gaan zich direct afvragen in wat voor een jurk de bruid zal verschijnen en hoe de bruidsmeisjes bij deze jurk aan zullen sluiten. Ondanks dat vaak alle gedachten naar de bruid gaan, mag de bruidegom zeker niet achterblijven. En ondanks ook veel winkels gericht zijn op bruidsjurken, verovert het trouwpak steeds meer grond in de bruidskledingwereld. Net zoals voor de bruid zijn er voor de bruidegom veel stijlen waar je voor kunt kiezen. Een licht pak is de laatste tijd erg in de mode en vanuit Milaan zijn ook de glimmende stoffen overgekomen. Mocht dit echt niet voor jou zijn weggelegd, is er gelukkig nog een overvloed aan grijze, blauwe en zwarte pakken om uit te kiezen. Je kan er ook voor kiezen je trouwpak af te stemmen op de jurk van je toekomstige vrouw. Dit kan goed door een kleurthema uit te kiezen en je stropdas of pochet hier op aan te passen. Je hoeft je trouwpak zeker niet saai te houden en met de opties die er tegenwoordig zijn, kan een eigen stijl goed naar voren komen.

Uiteindelijk is een trouwdag een dag om nooit te vergeten en grijp vooral de kans om eigen dromen uit te laten komen!

No comments:

Post a Comment