Wednesday, September 26, 2012

Kledingtips voor diverse gelegenheden

Er zijn gelegenheden waarbij wordt verwacht dat je in een bepaalde kledingstijl komt. Deze dresscode wordt vaak van te voren aangegeven. Overal hetzelfde kostuum dragen zit er in dit geval dan niet in. In dit blok artikel kijken we naar verschillende gelegenheden met de daarbij horende dresscodes en bieden we hiervoor kleding tips.

Tip 1. Formeel gala
Heb je een uitnodiging ontvangen voor een zeer formeel gala? Dan staat daar ongetwijfeld de dresscode Black Tie op. Het is één van de meest bekende dresscodes die we kennen. Bij deze dresscode ben je verplicht om te verschijnen in een tuxedo. De tuxedo is een klassieke smoking. Als je een uitnodiging krijgt met deze dresscode, mag je dus alleen in dit pak verschijnen. Daarbij hoort ook nog het bekende zwarte vlinderstrikje. Voor deze kledingstijl valt er dus niet veel te variëren, wil je dit gala binnen komen.

Tip 2. Feest van een zakenrelatie
Als je een feest hebt op het kantoor of van een zakenrelatie, zul je hier netjes voor gekleed moeten zijn. (Tenzij het een informeel feest is uiteraard). Voor een formeel feest adviseren wij een net heren kostuum. Voor dit soort gelegenheden kan de dresscode Cocktail Attire genoemd worden. Dit houdt in dat je in een kostuum moet verschijnen, maar dat je niet gebonden bent aan één soort, zoals de tuxedo. Er is ruimte voor eigen inbreng: dus je kan zelf bepalen welke kleur en stof het kostuum heeft.

Tip 3. Receptie van een bruiloft
Voor een bruiloft receptie kun je er als man natuurlijk voor kiezen om je tuxedo te dragen, maar het hoeft niet altijd zo formeel. Het hangt natuurlijk wel van het bruidspaar en de locatie af, maar in de meeste gevallen is een donker heren kostuum een prima optie. Voor een gelegenheid als dit zou de dresscode Semi-Formal kunnen gelden. Dit houdt in dat er geen strenge regels zijn, maar dat er wel verwacht wordt dat je netjes voor de dag komt. Er wordt dan verwacht dat je in een donker kostuum verschijnt, met een witte blouse, zwarte schoenen en zwarte sokken.

Heb je na het lezen van deze tips nog twijfels over jouw outfit? Dan kun je altijd contact opnemen met de gastheer of gastvrouw van de gelegenheid. Zo weet je zeker dat je de juiste outfit hebt uitgezocht en zul je goed voor de dag komen tijdens het feest, gala of receptie. Op onze website bieden we verschillende soorten heren kostuums die voor diverse gelegenheden gedragen kunnen worden.

No comments:

Post a Comment