Monday, September 10, 2012

5 Tips voor grote maten herenkleding


Mannen met een grote maat kunnen moeite hebben om de juiste leuke kleding te vinden. Dit komt doordat niet ieder merk en niet iedere winkel grote maten verkopen. Bij Jac Hensen is dit geen probleem, wij bieden mooie en modieuze kleding in grote maten. In dit blog artikel bieden we jou tips voor het zoeken naar de juiste kleding.

Tip 1. Koop de juiste maat
Het allerbelangrijkste bij het aanschaffen van kleding is dat je kleding moet kopen die je goed past. Neem extra de tijd om te passen. Past een kledingstuk niet? Dan is het geen probleem om een maatje groter te nemen. Als het kledingstuk maar goed past, daar gaat het om. Want te kleine kleding laat je er breder uit zien en dat is iets wat je wilt vermijden. Te grote kleding daarentegen is ook geen goede optie. Veel mannen die wat zwaarder zijn, kleden zichzelf in wijde kleding met de illusie dat dit verhullend werkt, maar hierdoor zul je alleen maar breder lijken. Dus koop niet te kleine en niet te grote kleding. Neem de tijd om de juiste maat uit te zoeken.

Tip 2. Kies een goed patroon
Voor patronen kun je het beste kiezen voor verticale strepen. Deze strepen zijn complimenteus voor het postuur, doordat deze extra lengte creëren. Horizontale strepen daarentegen werken precies andersom, deze strepen laten je er breder uit zien dan dat je bent. Kies dus eerder voor verticaal dan horizontaal!

Tip 3. Houd rekening met kleur
Qua kleuren is er een verschil tussen lichte en donkere kleuren. Lichte kleuren trekken de aandacht en donkere kleuren juist niet. Als je bovenlichaam bijvoorbeeld groter is dan je onderlichaam, kunnen donkere kleuren boven en lichte kleuren onder je lichaam in balans brengen. Donkere kleuren kleden wat meer af, doordat ze geen aandacht trekken. Daarnaast kunnen kleurtjes ook prima gedragen worden. Kies dan echter niet voor een hele felle, maar een wat meer gedempte kleur. Kies bijvoorbeeld voor een mooie roze of blauwe polo.

Tip 4. Let op de hals
Shirts en truien kunnen verschillende halzen hebben. Een V-hals creëert meer ruimte bij je hals en trekt meer aandacht naar je borst. Een ronde hals en met name een coltrui daarentegen, laten je nek helemaal verdwijnen. Hierdoor ga je er korter en ook breder uit zien. Kies daarom voor een V-hals. Door de ruimte die deze hals creëert, zou deze jou erg mooi staan.

Tip 5. Accessoires
Een goede accessoire is een riem. Een mooie, stevige, brede riem die ook comfortabel om je middel zit. Een andere handige accessoire zijn bretels. Deze accessoire heeft vaak een wat stoffig en ouderwets imago, maar niets is minder waar. Er zijn vele mooie en trendy modellen en daarnaast zijn ze ook nog eens erg handig. Een paar goede bretels zorgen ervoor dat je broek niet afzakt.

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je je comfortabel voelt in wat je draagt. Deze tips zijn ook absoluut geen regels die je moet navolgen. Maar deze tips kunnen je misschien helpen bij het aanschaffen van grote maten herenkleding. Onthoud ook; een zelfverzekerde man ziet er automatisch goed uit, dus sta rechtop, loop met zelfvertrouwen en geniet van de positieve aandacht die je zal krijgen!

No comments:

Post a Comment